IDPI

IDPI na Filozofskom fakultetu

IDPI na Filozofskom fakultetu

IDPI na Filozofskom fakultetu
02 lipnja
11:30 2014

U organizaciji Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) i uz sudjelovanje članova stručnog tima Instituta za društveno-politička istraživanja, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je „Simulirani parlament 2014.“, najveći godišnji projekt spomenute studentske udruge. Na simulaciji su sudjelovali studenti iz Mostara i Sarajeva, dok su njihove kolege iz Banja Luke bile spriječene doći zbog angažiranosti studenata oko pomaganja na poplavama pogođenim područjima u Republici Srpskoj.

Ovaj projekt započeo je jučerašnjom sjednicom dobrodošlice, a sama simulacija na „Zakon od zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece“ održana je danas u velikom amfiteatru (Sokrat) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Studenti su bili podijeljeni u frakcije centar (HSPF/Sveučilište u Mostaru), desnica (SPONA/Univerzitet u Sarajevu), radikalna desnica (Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru), ljevica (HSPF) i ekstremna ljevica (ELSA Mostar).

Uoči same simulacije Milan Sitarski, član stručnog tima IDPI-ja (Institut za društveno-politička pitanja u Mostaru) održao je predavanje i radionicu na temu „Odnosi ideologija i normativnih stavova“, a debati koja je uslijedila doprinos su dali Ivan Vukoja (IDPI), te profesori Mile Lasić i Milan Vego.

– Ovogodišnja simulacija ponovno je pokazala raznolikost mišljenja u našem društvu, ali najvažnije i zavidnu kulturu dijaloga studenata političkih znanosti i prava u BiH, kazao je Josip Zelenika, predsjednik HSPF-a.

About Author

Stručni tim IDPI

Stručni tim IDPI

Institut za društveno-politička istraživanja, Mostar, Bosna i Hercegovina | Institute for Social and Political Research, Mostar, Bosnia and Herzegovina

Related Articles

Naši sponzori

ERONET

Arhiva

Naša izdanja

Zadnje objave

    Voditelj stručnog tima IDPI o legitimnom predstavljanju i pozicijama ključnih aktera

Voditelj stručnog tima IDPI o legitimnom predstavljanju i pozicijama ključnih aktera

0 comment Read Full Article
Contact Form Powered By : XYZScripts.com