IDPI

Suradnici

dr. sc. Dejan Vanjek
dr. sc. Dejan VanjekZnanstveni suradnik

Rođen je u Sarajevu 1975. godine. Doktor politoloških znanosti (Fakultet političkih nauka u Sarajevu, 2013.), magistar programa ljudskih prava i demokracije (CIPS, Sarajevo, 2002.), profesor filozofije / kroatologije (Hrvatski studiji, Zagreb, 2000.). Surađivao je s Institutom za društvena istraživanja na FPN u Sarajevu te bio voditelj odjela za istraživanje politika u sarajevskom ACIPS think-thanku. Sudjelovao je u više društvenih istraživanja i istraživanja politika u oblasti korupcije, javne uprave, medija. Polaznik je „Ljetne škole federalizma 2013.“ na Institutu za federalizam sa sjedištem u Fribourgu, Švicarska.

View all articles

dr. sc. Boško Picula
dr. sc. Boško PiculaSuradnik

Rođen je u Šibeniku 1973. godine. Viši je predavač na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, Zagreb.

View all articles

dr. sc. Mile Lasić
dr. sc. Mile LasićSuradnik

Rođen je 1954. godine u Uzarićima, Široki Brijeg. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predaje skupinu kolegija koji se tiču međunarodnih odnosa, europskih integracija, kulture u politici i političkih teorija. Član je Odbora za sociološke znanosti Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Autor je brojnih politološko-socioloških eseja i studija, kao i knjiga „Europska unija: nastanak, strategijske nedoumice i integracijski dometi“ (Sarajevo Publishing, 2009.); „Mukotrpno do političke moderne“ (Udruga građana Dijalog, 2010.); „Uvod u znanost o politici“ (Filozofski fakultet Sve-Mo, 2010 i 2012.), „Kultura sjećanja“ (Friedrich Ebert Stiftung, 2011.); „Europe Now – Europa sada ili nikada“ (Kult B / DEPO, 2011.); „U zemlji zarobljenog uma“ (Rabic, 2012.); „Dvije knjige pod jednim krovom: 1. Nepodnošljiva lakoća umiranja Titove Jugoslavije; 2. U potrazi za vjerodostojnim pripadanjem (Off Set, Vidiportal.ba, 2012.); „Aporije multikulturalnosti u svijetu i kod nas“ (Rabic i Synopsis, 2014.).

View all articles
dr. sc. Roland Kostić
dr. sc. Roland KostićSuradnik

(Zenica, 1975.). Doktorirao iz oblasti istraživanja mira i konflikta pri Sveučilištu Uppsala, Švedska, 2007. Trenutačno je zaposlen kao direktor za istraživanja na Hugo Valentin Centru na istome sveučilištu. U središtu su njegovih istraživanja mirovni procesi, izgradnja mira i tranzicijska pravda. Recentne publikacije uključuju knjigu (u suradnji s Mikaelom Erikssonom, ur.) “Mediations and Liberal Peacebuilding – Peace from the Ashes of War?” (Routledge, 2013.) te ogled “Transnational think-tanks: foot soldiers in the battlefield of ideas?Examining the role of the ICG in Bosnia and Herzegovina, 2000–01” (Third World Quarterly, 2014.).

View all articles

 

 

 

 

Naši sponzori

ERONET

Arhiva

Naša izdanja

Zadnje objave

    Voditelj stručnog tima IDPI o legitimnom predstavljanju i pozicijama ključnih aktera

Voditelj stručnog tima IDPI o legitimnom predstavljanju i pozicijama ključnih aktera

0 comment Read Full Article
Contact Form Powered By : XYZScripts.com